Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Handvatten

Handvatten voor grip en comfort

Handvatten zijn belangrijk om comfortabel te kunnen fietsen. Goede fietshandvatten bieden grip en geven controle over het stuur. Daarnaast kunnen de juiste handvatten tintelende vingers voorkomen. Bekijk hier onze collectie!

Niet alle artikelen zijn op dit moment in onze webshop opgenomen. Voor een passend advies kunt u het beste naar de Bike Totaal winkel in uw buurt gaan. Zo weet u zeker dat u de juiste onderdelen koopt en kunt u vertrouwen op een veilige montage.

Handvatten

Handvatten zijn belangrijk om comfortabel te kunnen fietsen. Hadvatten bieden goede grip en geven controle over het stuur. Daarnaast kunnen de juiste handvatten tintelende vingers voorkomen. Ergonomische handvatten hebben bijvoorbeeld een soort vleugel, waardoor de druk over een groter vlak wordt verdeeld. Bovendien voorkomen handvatten  - bij een juiste afstelling -  het knikken van de pols.

Geen producten gevonden in deze categorie met het huidige filter.

Terug naar de vorige pagina

Goedkoop online handvatten kopen

Aan handvatten wordt vaak weinig aandacht geschonken, terwijl het naast het zadel en de pedalen de enige plek is waarmee u in contact komt met de fiets. Het is zelfs de enige plek die u met de blote huid aanraakt. Daardoor is de materiaalkeuze erg belangrijk. Wij verkopen diverse soorten handvatten. Onder andere handvatten van zacht foam en met gelvulling voor perfect fietscomfort. Ook kunt u hier handvatten voor sportieve fietsen kopen. Wilt u advies over fietshandvatten? Lees dan onze blog met informatie en tips over handvatten.

Doel van een fietshandvat

De handvatten (niet handvaten) op uw fiets hebben grote invloed op uw fietscomfort. Goede handvatten verhogen de grip op het stuur en hiermee ook de controle over de fiets. Bij lange tochten op een racefietstoerfiets of trekkingfiets zijn goede handvatten belangrijk omdat de druk goed wordt verdeeld over de handpalm en het knikken van de pols wordt voorkomen. Tijdens het mountainbiken komt er veel druk op de handpalm, door het juist verdelen van de druk door een soort vleugel op het handvat krijgt u minder last van uw handen na een fietstocht. Zeker tijdens het mountainbiken is het essentieel om een goede controle over uw fiets te houden, door het gebruik van handvatten met een goed profiel houd u zelfs tijdens nat weer goede grip.

Handvat voor kinderfiets

In onze webshop vindt u ook handvatten voor kinderfietsen. U kunt deze handvatten ook vinden in de categorie 'kinderfietsaccessoires'.

Populaire handvatten

Bike Totaal heeft een groot assortiment aan handvatten in diverse kleuren en materialen. Zo kunt u de kleur van het handvat aanpassen aan de kleur van het fame of bijvoorbeeld de kleur van de snelbinders. Populaire merken zijn bijvoorbeeld BBB,  Cordo en Ergo. Het meest populaire model is het BBB handvat Intergrip.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen